Babacipő (pántos)

3:57

Hogy honnan kerül elő a nyári hónapokban ez a rengeteg gyönyörű kismama, és kisbaba, az rejtély számomra, de elragadtatva nézem őket, az biztos.

Ezt a pántos babacipőt egy angol nyelvű videóból lestem, igaz több-kevesebb hiba van is benne, de a leírást igyekeztem pontosan leírni.
Videó
Szóval 4-es horgolótűvel és ,,fogggggalmamnincsmilyenvastag" fonalból készítettem. :D
A mérete csak 9 centiméter, de persze sokat változik akkor ha vastagabb fonallal dolgoztok.








Nem is kell hozzá a gombolyagokon kívül más, csak 4 darab gomb.

A horgolást a talpnál kezdjük

 1.sor.: 12 lsz-et horgolunk, majd a tűtől lévő második szembe készítünk 1 rp-t. A következő 7 szembe is csinálunk 1-1 rp-t, majd a következőbe 1 félpálcát, majd utána 2 félpálcát, és az utolsó szembe 5 félpálcát. Most kész is az egyik oldal, horgoljuk tovább a másikat!
Tükörképként horgolunk a következő szembe a másik oldalon 2 félpálcát, utána 1 félpálcát, és a következő 7 szembe kerül 1-1 rp. Az utolsó szembe megy 2 rp. Kúszószemmel kapcsoljuk a mintát.
 2.sor.: 1 lsz magasítás után a következő szembe kerül 2 rp, majd a következő 10 szembe 1-1 rp. *2rp egy szembe, 1 rp az utána lévőbe*. A ** közi részt ismételjük meg még kétszer ezen kívül. (összesen háromszor)
A következő 9 szembe jön 1-1 rp, az utána lévő szembe horgolunk 2 rp-t, és az utolsó szembe is ugyanígy 2 rp-t.
 3.sor.: 1 lsz magasítás után a következő szembe készítünk 2 rp-t. Ezután 11 szemen keresztül horgolunk 1-1 rp-t. *2 rp egy szembe, 1 rp egy szembe* A ** közötti rész megismételjük ezen kívül még háromszor, tehát összesen négyszer.
39 rp-nak kell így lenni a végén.
 4-5 sor.: 1-1 rp kerül mindenhová. (39) Itt már látszik, hogy felfelé kunkorodik a minta, kezd cipő formát felvenni.
 6.sor.: 1 lsz magasítás, majd a következő 14 szembe 1-1 rp kerül. Átugorjuk a következő szemet, és horgolunk 1 félpálcát. Ismét kihagyunk egy szemet és két szembe horgolunk 1-1 1rhp-t. Most egy szembe kerül 2 darab 1rhp. Ismét készítünk 1-1 1rhp-t kettő szembe. Kihagyunk egy szemet, és horgolunk 1 félpálcát. Ismét ugrunk egy szemet, és a következő 13 szembe horgolunk 1-1 rp-t.
 7.sor.: 1 lsz magasítás, majd 13 rp a következő 13 szembe. 1 rp, majd ugrunk egy szemet és horgolunk a következő 3 szeme 1-1 rp-t. Ismét ugrunk egy szemet, és készítünk 1 rp-t. Ismét ugrás, és a következő 12 szembe 1-1 rp.
8.sor.: 1 lsz magasítás után 12 szembe horgolunk 1-1 rp-t, *átugorjuk az utána lévő szemet és horgolunk 1 rp-t*. A ** közötti részt ismételjük meg még háromszor, tehát összesen négyszer. 10 szembe horgolunk 1-1 rp-t.
Vágjuk el a fonalat!
















9.sor/ szár elkészítése: Horgolunk 11 lsz-et, majd beszúrjuk a kezdő szemtől számított 7. pálca tetejébe, és visszafelé kezdünk el horgolni ugyebár 6 rp-t, és a másik oldalon is 6-ot. A hetedik szembe kúszószem jön, és ismét 11+3 lsz. Ha ez megvan, akkor a tűtől számított negyedik szembe szúrunk, és horgolunk visszafelé 1-1 rp-t végig. Ha a másik kis szár végéhez érünk, ott is horgolunk +3 szemet, hogy meg legyen a másik gomblyuk is. ezt visszaöltjük az első rp tetejébe.

Vágjuk el a fonalat!




10.sor.: Körbehorgoljuk valamilyen más színnel, és a gombokat pedig belülről számítva a 4 pálcához öltjük!

Igaz hogy tegnap már elkészítettem a kis cipellőket, de szerettem volna napfényben fotóznia  végeredményt, mert sokkal jobban látszanak a színek. Ez a zöld most a kedvencem. :)

Remélem megpróbáljátok elkészíteni!

Szép napot és jó hétvégét nektek!

Viki















You Might Also Like

0 megjegyzés